Бойовики стріляли по Новому Айдару, Трьохізбенку накрили гранатометами — штаб

Штаб АТО оцінює ситуацію на лінії розмежування як таку, що ускладнюється

Сьогодні бойовики 13 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО. 

«Продовжуються обстріли наших укріплень, які розташовані південніше Авдіївки. Там бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів», — йдеться у повідомленні.  

На Маріупольському напрямку бандформування били по опорних пунктах сил АТО поблизу Старогнатівки з гранатометів, мінометів та озброєння бойових машин піхоти. Широкине потрапило під шквал гранатометів, до того ж там працював снайпер так званої «ДНР».

На Луганщині незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї по району Нового Айдару. Зі стрілецької зброї й гранатометів також були обстріляні українські позиції поблизу Трьохізбенки.

Розвідка повідомляє, що українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, САУ та 122-мм РСЗВ “Град” у районах н.п.Донецьк, Комсомольське, Нижня Кринка, Амвросіївка та Бокове-Платове.

Як заявляв сьогодні спікер АП з питань АТО полковник Андрій Лисенко, в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу загиблих військовослужбовців немає, шестеро бійців були поранені.

З боку бойовиків, українські розвідники зафіксовали втрати в частинах та з’єднаннях 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. За добу загинуло двоє російських військових, десятеро поранено. 

20 травня через пункт пропуску Маринівка на територію РФ вивезено тіла двадцяти одного загиблого російського військовослужбовця.

232 087.jpg


Карта АТО станом на 21 травня 2016 рокуАвторські права: РНБО

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *