Діаспора домоглася вибачень від телеканалу в Австралії за «російський Ан-225»

Австралійські ЗМІ назвали російським український транспортний літак Ан-225 «Мрія» авіакомпанії «Авіалінії Антонова», який у рамках першого комерційного рейсу прибув на континент 15 травня.

Зокрема, обурення із цього приводу висловили представники української громади в Австралії в Facebook, пише Експрес із посиланням на Ukranews.

«SBS також повідомив, що “Мрія” – російський літак», – звернув увагу Юрій Ткач на своїй сторінці в Facebook.

«АВС тільки що назвали “Мрію” російським літаком. На якій планеті живуть ці люди? Україна тільки-но виграла Євробачення. Чи вони подумали, що дві такі гарні новини про Україну в один день — це багато?» – написав користувач.

Як випливає з коментарів, українська діаспора домоглася вибачень від одного з телеканалів. Зокрема, телеканал SBS опублікував на сайті уточнення. «Австралійський телеканал SBS World News повідомив, що під час новин о 18:30 у понеділок, 15 травня, каналом була допущена помилка, і літак Антонов Ан-225 був названий російським. Телеканал хоче підкреслити той факт, що літак є українським і його борт прикрашений у кольори українського прапора. SBS World News приносить вибачення за цю помилку», – сказано в публікації.

Нагадаємо, найбільший у світі український літак Ан-225 “Мрія” зробив перший комерційний рейс й успішно приземлився в місті Перт в Австралії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *