Обама вирушив у тижневе турне Азією, під час якого відвідає В’єтнам і Японію

 Час-Time

 Вікно в Америку

 Студия Вашингтон

    Актуально / США

    Обама вирушив у тижневе турне Азією, під час якого відвідає В’єтнам і Японію

    Перебуваючи з візитом у Японії, президент США відвідає Хіросіму.


    Барак Обама

    У суботу президент США Барак Обама вирушив у тижневе турне, в ході якого він відвідає дві держави в Азії. Зокрема, перебуваючи з візитом в Японії, президент відвідає Хіросіму – місто, яке зазнало першого в історії людства ядерного бомбардування.

    Мета президентського турне, яке триватиме з 21 до 28 травня, – відвідування В'єтнаму і Японії. Це десятий офіційний візит президента США до Азії.

    У заяві Білого дому відзначається, що поїздка знову свідчить про прагнення президента підкреслити важливе значення відносин США з країнами Азії та Тихоокеанського регіону. Головна мета турне – збільшення дипломатичного і економічного співробітництва США з країнами і народами регіону, а також посилення співпраці в сфері безпеки.

    У понеділок, 23 травня, президент прибуде в Ханой, де проведе офіційну зустріч з вищим керівництвом держави. Очікується, що в центрі уваги переговорів стоятиме питання економіки і безпеки.

    Перебуваючи в Ханої, президент Обама виступить з промовою про американсько-в'єтнамські відносини.

    26-27 травня Обама – останній раз на посаді президента – візьме участь в саміті «Великої сімки» в місті Ісе-Шима (Японія).

    Перед повернення до Вашингтона, Барак Обама, разом з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, здійснить історичний візит до Хіросіми.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *