Студенти «Могилянки» перемогли у найбільшому європейському конкурсі з права

Фото з Facebook-сторінки Сергія Петухова

Студенти національного університету «Києво-Могилянська академія» перемогли у найбільшому європейському конкурсі з міжнародного права Telders International Moot Court Competition.

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергій Петухов у своєму Facebook, передає Європейська правда.

Telders International Moot Court Competition вважається найпрестижнішим конкурсом із судових дебатів з міжнародного права у Європі серед студентів. Він заснований 1977 року.

Щорічно у змаганнях беруть участь команди з понад 25 країн Європи. Фінал конкурсу проводять у Міжнародному суді ООН у Гаазі.

За правилами конкурсу, національний раунд складається з двох частин – письмової та усної. Спочатку команди знайомляться зі справою, в основі якої вигаданий міждержавний спір, що передається на розгляд до Міжнародного суду ООН.

Після ознайомлення зі справою кожна команда представляє два меморандуми (письмові аргументи) від імені позивача та відповідача, а також бере участь у двох судових засіданнях.

Цього року основною темою дебатів стало перехоплення судна у відкритому морі.

Нагадаємо, українці створили розумний дефібрилятор, що переміг у міжнародному конкурсі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *