У Варшаві відбувся потужний парад вишиванок

Декілька сотень українців, кримських татар, поляків та білорусів взяли участь у Параді вишиванок, що пройшов у суботу центральними вулицями Варшави.

Учасники параду, одягнені у вишиванки, йшли з українськими, польськими й кримськотатарськими прапорами під українські пісні, передає Укрінформ.

Лідер організації Євромайдан-Варшава Наталя Панченко зазначила, що Парад вишиванок у Варшаві проводиться вже четвертий рік поспіль.

“Мета сьогоднішньої акції – показати нашу відкритість до поляків, показати їм нашу традицію і культуру, те, чим ми живемо, і те, що для нас важливе”, – зазначила Панченко.

За її словами, багато років між українцями і поляками була культурна стіна, коли поляки не знали, чим живуть українці, а українці – чим живуть поляки. Такими акціями українці потрохи “розвалюють цю стіну” і показують, що вони – відкриті, цікаві, яскраві й кольорові.

Вона підкреслила, що Україна в Польщі часто асоціюється з кризою, а парад був хорошою нагодою показати Україну з іншого боку – яскравого і позитивного.

Учасники параду пройшли від Замкової площі до парку Мокотовське поле, де було влаштовано український пікнік. Учасники заходу пройшли повз сквер Тараса Шевченка, вшанувавши пам’ять Кобзаря біля його пам’ятника.

Нагадаємо, у Парижі біля Ейфелевої вежі відбувся показ українських вишиванок.

Фото: Alex kumpan

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *