«Я – патріот України». Учні Києва вчилися бути прикордонниками європейського зразка

Військово-патріотичний захід під гаслом «Я – патріот України» відбувся 21 травня  в День Європи в Україні та напередодні Дня прикордонника на базі Окремої комендатури охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України.

У заході взяли участь учні навчальних закладів Києва. Зокрема, з Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, ліцею-інтернату «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою. Також на ньому були присутні і діти прикордонників.

Організаторами заходу окрім Держприкордонслужби виступив і Київський молодіжний центр Київської міської державної адміністрації та дитячої громадської організації «Центр патріотичного виховання дітей і молоді «Юний прикордонник»,  які активно співпрацюють з прикордонним відомством.

Під час заходу прикордонники ознайомили дітей з діяльністю Державної прикордонної служби України та системою охорони кордону. Крім того, учням презентували сучасні зразки озброєння, техніки та технічних засобів охорони державного кордону, в тому числі ті, які використовуються військовослужбовцями в районі проведення АТО. Юнаки та дівчата ознайомилися і з новітніми засобами зв’язку та автоматизації, серед яких автомобілі, що оснащені приладами для автоматичної перевірки. Інспектори-кінологи зі своїми «чотирилапими» охоронцями кордону та представники мобільних підрозділів провели показові виступи з виявлення заборонених предметів, протидії злочинним явищам на державному кордоні та затримання порушників.

Також учні шкіл змагалися у військово-спортивних іграх. Зокрема, учасники випробовували себе у розбиранні та збиранні АК-74, спортивному змаганні на влучність, військово-спортивній естафеті, у перетягуванні каната.

На заході були присутні близько 300 дітей, серед яких не лише учасники змагань, а й вболівальники, які прийшли їх підтримати. Вболівав за юних патріотів і очільник Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко. Голова Держприкордонслужби, звертаючись до юних учасників заходу, зазначив, що для України вкрай важливо виховувати справжніх патріотів, а особливо сьогодні.  Крім того він висловив впевненість, що присутні учасники змагань в майбутньому можуть стати гідними захисниками своєї Батьківщини.

За підсумками змагань, які відбулись у 4 номінаціях, переможцям вручили призові кубки за командні місця, медалі, відзнаки та інші заохочувальні призи.

Також на польовій кухні для дітей зварили смачну запашну кашу. Крім того для всіх гостей зі святковим концертом  виступили артисти Академічного ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *