У Луганській області провели Дні Європи У Сєвєродонецьку пройшли заходи з …

У Луганській області провели Дні Європи

У Сєвєродонецьку пройшли заходи з нагоди Дня Європи в Україні.
У рамках заходів громадським організаціям було запропоновано взяти участь у Євро-квесті. «Євро-квест» – це командна гра, у якій беруть участь заявлені команди від делегацій. У кожній команді повинно бути 5 осіб. Командам було проведено інструктаж та роздані завдання на європейську тематику.
Крім того, проводилися різноманітні виставки й ігри для дітей: «Вікторина», «Намалюй пропор», «Величезна розмальовка», «Плутанина», «Арт-візаж» та майстер-клас «Розпиши писанку з орнаментами держав Євросоюзу». Також до Дня Європи у Сєвєродонецьку було відкрито величезний мотузковий парк.
Під час заходів відбулося засідання новоствереної координаційної ради з питань реалізації у Луганській області проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, інших міжнародних організацій.
«Новостворена Координаційна Рада сприятиме поглибленню взаємодії з донорськими організаціями, консолідації спільних зусиль задля розвитку та підвищення стандартів життя наших громадян», – додала заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.
Ольга Петрівна зазначила, що тільки за останній рік на території Луганської області реалізовано більше 200 проектів із залученням міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, що значно активізувало розвиток будівельної діяльності та відновлення інфраструктури регіону (протягом січня-березня поточного року підприємства області виконали будівельні роботи на суму 62,1 млн грн, що на 23% більше у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року), суттєво сприяло створенню нових робочих місць, розвитку малого підприємництва, а також дозволило покращити деякі інші соціальні та економічні показники регіону.
В організації заходів до Дня Європи взяли участь «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону», Сєвєродонецький офіс Програми розвитку ООН, Проект Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ», мережа Центрів Європейської інформації, Фонд громад Луганщини «Хорс», ГО «Східна правозахисна група», Східноукраїнський національний університет імені Володимир Даля, Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості, громадські організації міста та області, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та інші.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *