У Святогірську визначили переможців обласного фестивалю «Юнкорівська МаYoвка»

З 20 по 22 травня в Святогірську, на базі дитячого оздоровчого закладу «Сонячний», відбувся обласний фестиваль-конкурс шкільних газет «Юнкорівська МаYoвка». У цьому році в ньому взяли участь представники 12-ти редакцій з різних міст Донецької області. Програма фестивалю була насичена різноманітними заходами.

Звичайно ж, найважливішими і продуктивними для юнкорів стали майстер-класи, за напрямками журналістика і редактура, верстка газет, а також фотографія.

Своїм знаннями з молодими журналістами поділилися представники журі,  до складу якого увійшли фахівці з великим досвідом роботи в медіа-сфері – Андрій Романенко (голова журі), Іоланта Філенко, Аліна Ященко та Антон Перепелиця.

Також, однією з важливих частин фестивалю стали дебати на тему: «Соціальні мережі – добро чи зло?», де юнкори вчилися правильно висловлювати свої думки і відстоювати свою точку зору. Крім цього, було проведено круглий стіл із керівниками шкільних редакцій, де обговорювалися основні проблеми шкільних газет і способи їх вирішення.

На завершення «Юнкорівської МаYoвки» відбулася вже традиційна для фестивалю «Гола правда», на якій члени журі розповіли про основні досягнення шкільних ЗМІ і недоліки юнкорів при створенні і випуску газет.

За підсумками фестивалю кращою шкільною газетою Донецької області стала редакція газети «Рідна дюжина» (м. Дружківка, ЗОШ № 12), а в номінації «Кращий кореспондент» перемогу здобула представниця цієї ж редакції Єлизавета Секретаренко.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *