Донецька ОДА оцінюватиме успішність районів під призмою децентралізації – Жебрівський

Сьогодні очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський в ході робочої поїздки до Великоновосілківського району ознайомився з роботою агропідприємств і провів зустріч з активом.

Він оглянув виробничі потужності ТОВ «Млин+», а також відвідав фермерське господарство «АКМЕ», що спеціалізується на кількох видах діяльності: вирощуванні зернових культур, розведенні великої рогатої худоби. У квітні цього року власники відкрили міні-завод із переробки молока і тепер виготовляють кисломолочну продукцію.

«Саме такий бізнес на селі потребує максимальної підтримки. Не латифундисти, а фермери створюють робочі місця», – наголосив Павло Жебрівський, нагадавши, що обласна влада передбачила кошти на часткову компенсацію за кредитами для розвитку малих і середніх підприємств.

Найбільше часу голова облдержадміністрації присвятив спілкуванню з активом району, головами сільрад, керівниками господарств і громадськістю.

«Оцінювати успішність районів обласна влада буде під призмою децентралізації. Всі процеси життєзабезпечення, інвестиції повинні відбуватися з урахуванням перспективи створення об’єднаних громад. У районі оптимально створити 4 громади: Великоновосілківську, Краснополянську, Комарську та Костянтинопільську. Завдання кожної з них – забезпечити населенню набір усіх необхідних соціокультурних послуг», – наголосив Павло Жебрівський.

Він застеріг теперішніх сільських голів і керівників району від намагань створювати громади «під себе», закликавши їх думати насамперед про інтереси людей.  

Одним із визначальних кроків у підготовці кожної громади стане стажування її лідерів у країнах Євросоюзу. Організацію такої програми бере на себе обласна влада. «Потрібно формувати, навчати кадри, які задаватимуть темпоритм. Просто перестановка людей нічого не вирішить, багато з них мислять старими категоріями. Нам потрібна зміна системи», – підкреслив голова Донецької ОДА, звертаючись до присутніх.

Наприкінці зустрічі Павло Жебрівський пообіцяв виділити з обласного бюджету 20 млн грн на розвиток інфраструктурних об’єктів тій громаді Великоновосілківського району, яка першою завершить процедуру формування.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *