Греція розпочала евакуацію неофіційного табору біженців в Ідомені

 Час-Time

 Вікно в Америку

 Студия Вашингтон

    Актуально / Світ

    Греція розпочала евакуацію неофіційного табору біженців в Ідомені


    Мігранти в Ідомені

    У вівторок вранці грецькі органи влади розпочали евакуацію неофіційного табору біженців в Ідомені. До табору, в якому знайшло притулок приблизно 7400 біженців, надіслано щонайменше 400 службовців поліції. Грецькі органи влади запевнили, що в ході евакуації до біженців не буде застосована сила.

    Різниця між цією евакуацією з менших таборів, що пробували зробити протягом останніх місяців, є те, що грецькі органи влади підтвердили місце знаходження дев’яти таборів у районі міста Тессалонікі, отже мігранти певні щодо того, куди вони йдуть і що нові табори готові прийняти їх.

    «Табір» Ідомені – неофіційне поселення, що розкинулось неподалік перехідного пункту для пішоходів між Грецією і Македонією, –нараховувало приблизно 12 тисяч мешканців, коли Македонія закрила свій кордон у березні. З того часу в Греції загострились існуючі раніше проблеми бездомних біженців, що спонукало органи влади запропонувати мешканцям Ідомені переїхати до таборів з кращими життєвими умовами.

    Деякі із цих біженців, переважно сирійці, афганці та іракці виконали бажання органів влади, надіючись, що в офіційних таборах вони матимуть кращі життєві умови. Проте інші неохочі залишити табір, побоюючись, що нові табори не будуть кращими, а може й гіршими і що цей крок відстрочить їх розселення в Європі.

    Дуже мало біженців просять притулку в Греції. Вони віддають перевагу таким країнам, як Німеччина і Швеція, де вищий життєвий рівень.

    Європейський Союз не запропонував фінансової підтримки новим офіційниим таборам біженців у Греції, але постійно заявляв, що свідомий цієї проблеми.

    У березні між Туреччиною і ЄС було досягнуто угоди, метою якої було скеровувати хвилю мігрантів до Греції. Мігранти, які прибували з Туреччини, якщо не подадуть прохання про притулок у Греції, мали бути відіслані назад до Туреччини

    Експерти кажуть, що присутність трьох мільйонів мігрантів на території Туреччини робить цю країну найбільшим у світі господарем переміщених осіб. Організація Об’єднаних Націй називає це найбільшою гуманітарною кризою з часу Другї світової війни.

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *