Обстановка в районі проведення АТОстаном на 24 травня 2016 рокуПротивник нарощує інтенсивність вогневого впливу

Обстановка в районі проведення АТО
станом на 24 травня 2016 року

Противник нарощує інтенсивність вогневого впливу на підрозділи сил АТО. Зафіксовано 47 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок ЗУ-23-2, 82 та 120-мм мінометів, з них: 26 – Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок);
три – Станиця Луганська, Щастя, Сокільники (Новоайдарський напрямок); два – Новозванівка (Сєверодонецький напрямок); один – Луганське (Слов’янський напрямок); шість – Березове (Волноваський напрямок); дев’ять – Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Широкине (Маріупольський напрямок).

Продовжуються заходи з посилення противником передових підрозділів, удосконалення фортифікаційного обладнання і поповнення запасів боєприпасів частин та з’єднань 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ на напрямках:

Новоайдарський. В районі н.п.Паньківка проведено ротацію підрозділів 12 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ;

Сєверодонецький та Слов’янський. Інженерними підрозділами 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК проводяться роботи з укріплення позицій в районах н.п.Голубівське та Зайцеве відповідно;

Донецький. Здійснено поповнення боєкомплекту підрозділів 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку 1 АК, розгорнутих в районі н.п.Ясинувата, Спартак (вісім автомобілів з мінами до 82 та 120-мм мінометів, а також пострілами для ручних протитанкових гранатометів).

Продовжується інтенсивне постачання противником паливно-мастильних матеріалів з території РФ.

21-22 травня ц.р. через н.п.Свердловськ до н.п.Ровеньки (база зберігання паливно-мастильних матеріалів 2 АК) переміщено 45 паливозаправників.

Зростає невдоволеність населення тимчасово окупованих територій сходу України присутністю та діями російських окупаційних військ.

23 травня ц.р. військовослужбовці 2 омсбр 2 АК ЗС РФ, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, влаштували імпровізований тир з метання бойових ножів у вхідні двері будинку, розташованого за адресою м.Луганськ, вул. Войкова, 31. З огляду на бездіяльність місцевої влади, мешканці будинку були вимушені самостійно забезпечити громадський порядок, внаслідок чого один військовослужбовець отримав важкі травми.

З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти масового подання рапортів щодо звільнення з військової служби з подальшим поверненням до Росії військовослужбовцями 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

За неспроможність підтримувати на належному рівні морально-психологічний стан особового складу, заступник командира бригади по роботі з особовим складом підполковник ЗС РФ ПАНОВ Федір Євгенович отримав догану від командира бригади полковника ЗС РФ РУЗИНСЬКОГО Андрія Юрійовича.

Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які приховуючи свої особисті дані та з використанням фіктивних документів, беруть участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України для подальшої передачі доказової бази таких воєнних злочинів визначеним порядком до Міжнародного кримінального суду. Інформація щодо російських військовослужбовців, які підозрюються у скоєнні воєнних злочинів на території України, регулярно передається українською стороною країнам-членам ЄС та НАТО, у т.ч. з метою розширення “санкційного” списку.

ГУР МО України встановлено, що на посаді “заместителя командира бригады по работе с личным составом 2 отдельной мотострелковой бригады (Луганск) 2 АК (Луганск) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває підполковник ЗС РФ ПАНОВ Федір Євгенович (ПАНОВ Фёдор Евгеньевич), 04.04.1981 р.н. На тимчасово окупованих територіях сходу України використовує документи прикриття на прізвище ОРЄШКОВ (ОРЕШКОВ).

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях Донбасу підполковник ЗС РФ Ф.ПАНОВ відряджений у січні 2015 р. з посади заступника командира бригади по роботі з особовим складом 336 окремої бригади морської піхоти (Балтійськ, Калінінградська обл.) Берегових військ Балтійського флоту.

З початку 2015 р. та по теперішній час підрозділи із складу 336 окремої бригади морської піхоти (Балтійськ, Калінінградська обл.) Берегових військ Балтійського флоту розташовані у польовому таборі поблизу н.п.Мілєрово (Ростовська обл. РФ), на ротаційній основі виконують “службово-бойові” завдання поблизу Луганська та періодично застосовуються у районі н.п.Безіменне Донецької обл.

Нагадуємо про неминучість покарання за воєнні злочини, що не мають строків давності, та відповідальність за які передбачена нормами міжнародного і національного кримінального права.

http://gur.mil.gov.ua/content/situation-in-ato-area-a..


Посилання
gur.mil.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *