У Кінологічному навчальному центрі привітали прикордонників та новоприбулих строковиків зі святами

У Кінологічному навчальному центрі, що у місті Великі Мости Львівської області, відбулися святкові заходи з нагоди Дня заснування частини. Кінологічний навчальний центр, якому виповнилося 71 рік, єдиний навчальний заклад в Державній прикордонній службі Україні, який готує фахівців-кінологів мінно-розшукової справи, розшукових та спеціальних собак з пошуку зброї, наркотичних та вибухових речовин.

За час існування частини було підготовлено понад 40 тисяч фахівців за різними спеціальностями, такими як інструктори службових собак, командири стрілецьких, мінометних, кулеметних, кавалерійських відділень, стрільці, кулеметники, сапери, кавалеристи, зв’язківці, прожектористи, автомобілісти тощо.

 Прикордонників зі святами прийшли привітати керівники області, голови районів, волонтери, родичі прикордонників та духовенство.

Начальник Кінологічного навчального центу полковник Валерій Мошора поздоровив усіх присутніх з Днем заснування військової частини та наступаючим професійним святом Днем прикордонника, в тому числі 281 військовослужбовця, які прибули у підрозділ для проходження строкової служби.  Під час святкового заходу учасникам АТО та прикордонникам, які відзначилися у службі, вручили  нагороди, грамоти  та подяки.

Після урочистого мітингу ветеранам та гостям навчального центру своє вміння продемонстрували  кінологи та їх чотирилапі вихованці, а також вправи з рукопашного бою. Крім того відбулося й змагання команд «Юних друзів прикордонників», де прикордонникам продемонстрували свої вміння діти.

Також гостей свята розважали гурти ВІА «Викрутаси» та «Червона рута», народні колективи міста Жовква та учні шкіл з міста Червоноград.  

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *