Особлива увага – працевлаштуванню соціально вразливих верств населення

25 травня відбулося засідання колегії Донецького обласного центру зайнятості «Про якість надання соціальних послуг особам, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у т.ч. неповнолітні особи та діти-сироти».

Голова колегії – директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко доповіла членам колегії про стан роботи регіональної служби зайнятості стосовно безробітних з числа осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. «Протягом січня-квітня 2016 року послугами державної служби зайнятості скористалися 10,7 тис. громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню», – зазначила В.Рибалко.

Для підвищення рівня зайнятості населення, зокрема, соціально вразливої категорії, вживаються заходи, спрямовані на стимулювання роботодавців. Підприємствам надається компенсація єдиного соціального внеску за умови створення нових робочих місць для працевлаштування недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці громадян. За 4 місяці 2016 року з компенсацією фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в області були працевлаштовані 238 осіб, у тому числі 90 осіб відносяться до соціально вразливих верств населення.

Донецька обласна служба зайнятості в своїй роботі використовує індивідуальні підходи як до безробітних, так і до роботодавців. Впроваджено в роботу нову послугу роботодавцям – підбір працівників за допомогою відеорезюме, що надає можливість сучасного інформаційного просування самопрезентацій клієнтів служби зайнятості.

Відеорезюме дозволяє роботодавцю отримати первинне враження про претендента та прийняти рішення про призначення з ним особистої зустрічі. В центрах зайнятості зацікавленим особам пропонується допомога в запису відеорезюме.

Також сучасним та зручним інструментом співпраці роботодавця з претендентом на вакансію є онлайн-співбесіда, яка сприяє економії часу та оперативній організації зустрічі. Кандидат не несе витрат на проїзд, а роботодавець може швидше провести перший етап відбору, тим самим прискорити наймання потрібного для компанії співробітника.

Вже є перші позитивні результати роботи в напрямку дистанційного спілкування з роботодавцем за допомогою онлайн-ресурсу. З 200 безробітних осіб, що презентували себе за допомогою нового ресурсу, майже 70% працевлаштовані останнім часом.

Членами колегії був визначений механізм застосування всіх можливих методів та підходів для укомплектування вільних робочих місць, направлений на збільшення рівня працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, зокрема, розширення видів громадських робіт для соціально уразливих верств населення, в першу чергу для учнівської та студентської молоді, внутрішньо переміщених осіб, та осіб, які мають інвалідність, в тому числі на умовах співфінансування з міжнародними організаціями в Україні, ООН та Світовим банком.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *