Спартакіада «Сила духу» набуває популярності на Донбасі

На базі комунальної установи  спортивно – оздоровчого профілю «Металург» в м.Бахмуті  24 травня відбулись регіональні змагання четвертої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці  «Сила духу» в Донецькій області.

Проведення таких змагань, впроваджених виконавчою дирекцією  Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в 2013 році, вже стало традиційною загальнодержавною подією.

Організатором виступило управління Фонду в Донецькій області за підтримки облдержадміністрації. Цей широкомасштабний спортивний захід  з кожним роком  набуває популярності в нашій області.  Якщо на старті відбірних змагань першої спартакіади вийшло близько 80 осіб то цього року – вже майже 150 з 21 населеного пункту Донбасу, аби позмагатися  у  шести видах спорту: армреслінгу,  гирьовому спорті,  дартсі, шахах, бомбаскеті,  настільному тенісі. Очолювали команди начальники відділень Фонду.

Серед учасників змагань були представники різних ґалузей і професій, але всіх їх об’єднує одне – любов до спорту та віра в себе. Наші спортсмени хоч і мають статус інвалідності, але  в переважній більшості  продовжують  трудову  діяльність та ще й на заздрість іншим  знаходять час займатися  спортом та самовдосконалюватись.

З вітальним словом до учасників та побажаннями  успіхів спортсменам у  змаганнях звернулася начальник управління ВД  Фонду в Донецькій області Л.І. Давиденко, яка також подяку всім, що сприяли підготовці та проведенню спортивного свята для інвалідів праці.  

Питання  соціальної підтримки потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в області і питання розвитку фізкультурно – спортивного руху  серед інвалідів, завжди мали  підтримку облдержадміністрації, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Підтвердженням тому стала присутність на спартакіаді «Сила духу» начальника управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, військово-цивільної обладміністрації Мицик В.П.,  секретаря Бахмутської  міської ради Кіщенко С.І., голови Донецької обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», радника голови Донецької облдержадміністрації з питань інвалідів Поламарчук Н.С.

Урочистості події  додало і те, що в цей день велика кількість присутніх вдяглась у традиційні вишиванки. Під час церемонії відкриття спартакіади гучно пролунало  колективне виконання Державного Гімну України  разом з академічним хором Артемівського музичного училища ім. І. Карабиця.

За результатами змагань були   визначені лідери в особистому заліку за  всіма  заявленими  видами  спорту. В загальнокомандній першості золото здобули спортсмени з м. Торецька (Дзержинська), на другій сходинці з м.Мирнограда (Димитров), команда з м. Добропілля на третьому місті.

По завершенню змагань переможцям  вручили  кубки та медалі, а кожен спортсмен отримав диплом учасника та спеціальний блокнот з ручкою для запису своїх спортивних досягнень.

Одинадцять переможців регіональних змагань приймуть участь у  фінальному  етапі спартакіади  в  м. Ужгороді   з 21по 25 червня цього року  на базі спортивного комплексу «Юність». То ж  залишається побажати їм вдалого виступу!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *