У Донецькій області тривають роботи з розмінування територій

На території Донеччини, підконтрольній українській владі, продовжуються роботи з розмінування територій.

Наразі в області працюють 10 піротехнічних груп Державної служби з надзвичайних ситуацій. З початку року працівники підрозділів залучались до роботи 850 разів. Спеціалістами обстежено 2680 га землі, виявлено та знищено 9283 вибухонебезпечних предметів.

Найбільша кількість боєприпасів була виявлена на території Мар’їнського, Слов’янського, Бахмутського, Ясинуватського, Волноваського, Костянтинівського районів та міста Маріуполя.

Так, протягом 20-23 травня під час обстеження сільгоспугідь в Ясинуватському районі поблизу населених пунктів Первомайське і Карлівка виявлено цілий арсенал, що залишили по собі бойовики. На площі 160 гектар зібрано більше 120 боєприпасів різного призначення та калібру, 44 кг тротилу, 600 патронів. Частина снарядів залишилась нерозірваною, але узбіччя та підходи до лісових насаджень були ретельно заміновані. Триває знешкодження вибухонебезпечних предметів.

На сьогодні підрозділами ДСНС розчищено 260 тис. га території Донецької області, підконтрольної українській владі. Роботи з розмінування часто ускладнюються продовженням ведення бойових дій і діяльністю диверсійних груп незаконних збройних формувань. У результаті непоодинокі випадки, коли після обстеження території доводиться повторно виконувати завдання з розмінування.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *