На Донеччині стартувала міжнародна конференція на підтримку малого та середнього бізнесу

Сьогодні у Краматорську розпочалась дводенна міжнародна бізнес-конференція «Формування нової економіки Донбасу: орієнтованої на експорт і підтримку малого та середнього бізнесу». Відкривали форум голови Донецької та Луганської облдержадміністрацій Павло Жебрівський та Юрій Гарбуз, представники міжнародних організацій та Торгово-промислової палати Донеччини.

Павло Жебрівський підкреслив важливість заходу, оскільки побудова нової економіки області стоїть на порядку денному ОДА. За його словами, небагато мешканців Донеччини бажають мати власну справу, оскільки не знають, як її створити і в якому напрямку рухатись.

«Нам необхідно стимулювати розвиток малого та середнього підприємництва, підказувати шляхи реалізацій ідей, навчати, як експортувати товари у країни ЄС. Ми прийняли рішення з компенсації відсотків за кредитами для малого і середнього бізнесу. На жаль, поки отримали тільки 5 заяв. Фактично ми можемо кредитувати до мільйона гривень, тому я сподіваюсь на їх збільшення після форуму», – наголосив очільник Донецької ОДА.

У перший день конференції учасники обговорять виклики і можливості, які постають перед зовнішньою торгівлею в Україні, досвід інтеграції східноєвропейських держав у ринок ЄС та актуальні можливості доступу до нових ринків для українських виробників. Завтра спікери приділять увагу ролі бізнес-асоціацій у кризові часи, механізмам підтримки малого та середнього підприємництва.

У обговореннях беруть участь представники ОДА, міжнародних організацій, Європейської бізнес-асоціації, науковці, підприємці.

Вітаючи учасників конференції, Павло Жебрівський наголосив на важливості підтримки Донеччини міжнародними партнерами та висловив сподівання, що через деякий час вони залучать інвестиції у бізнес області.

«Я хочу бачити в області дуже багато власників, яким буде, що втрачати. Це демократія, різнобарвність політичних течій, незворотність європейського розвитку Донецької області та України. Це те, що дозволить гарно жити людям», – підкреслив він.

Міжнародна бізнес-конференція організована за підтримки уряду Японії, донорських організацій Швеції та Швейцарії, Чеської Республіки, Польщі та Міжнародного Центру Перспективних Досліджень.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *