Генпрокуратурою розпочато процедуру заочного засудження особи, яка сприяла діяльності терористичної організації «ЛНР»

Генеральною прокуратурою України розпочато процедуру заочного засудження громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації), у кримінальному провадженні за фактом сприяння громадянином Російської Федерації Жириновським В.В. та іншими особами діяльності терористичної організації «ЛНР».

Як повідомлялося раніше, громадянин Російської Федерації Жириновський В.В., перебуваючи у м. Москві, у травні 2014 року вступив у злочинну змову з активними учасниками терористичної організації щодо матеріального забезпечення збройних формувань цієї організації, зокрема шляхом надання транспортного засобу марки ГАЗ (модель «Тигр»), що має подвійне функціональне призначення.

У подальшому громадянин України 07.05.2014, виконуючи відведену йому роль, отримавши на території Російської Федерації автомобіль марки ГАЗ (модель «Тигр»), здійснив незаконний перетин державного кордону України вказаним транспортним засобом, який цього ж дня у м. Луганськ передав керівникам терористичної організації «ЛНР».

Шевченківський районний суд м. Києва 26.05.2016 задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *