Гройсман і Жебрівський відвідали Маріупольський металургійний комбінат

Сьогодні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман й очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у складі урядової делегації оглянули Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча, де ознайомились з його виробничими потужностями.

ММК ім. Ілліча – одне з найбільших підприємств в Україні з повним металургійним циклом, його продукцію експортують більш ніж до 80 країн світу.

Виробничі потужності комбінату дозволяють виробляти близько 3,7 млн тонн конвертерної сталі, 12 млн тонн агломерату, понад 4,3 млн тонн чавуну та більше 5 млн тонн готового прокату на рік.

Володимир Гройсман і Павло Жебрівський оглянули аглофабрику підприємства, яка складається з 12 агломашин. Їх робота забезпечує підготовленою сировиною доменний цех комбінату, а також дозволяє реалізовувати продукцію іншим металургійним заводам України. З 2014 року на аглофабриці реалізується наймасштабніший екологічний проект за часів незалежної України – реконструкція природоохоронних споруд з використанням новітніх технологій. Його поетапна реалізація дозволить до 2020 року на 90% скоротити викиди пилу в атмосферу і на 46% – сполук сірки. Реалізація задуму коштує 220 мільйонів доларів.

Окрім цього, прем’єр-міністр України й очільник Донецької ОДА ознайомились із технологічним процесом розливу сталі, який відбувається у конвертерному цеху. Підприємство має 3 конвертера по 160 тонн кожний, які спеціалізуються на виплавці вуглецевої та низьковуглецевої сталі.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *