У Маріуполі склали присягу новобранці Національної поліції

Сьогодні у Маріуполі 172 новобранці Національної поліції присягнули на вірність українському народові. З цим кроком нових патрульних привітали прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції Хатія Деканоідзе та очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський. Також на урочистому заході були присутні Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі й голова представництва ЄС Ян Томбінський.

Протягом декількох місяців бажаючі вступити до лав Національної поліції проходили жорстокий відбір, і від сьогодні Маріуполь стане 28 містом в Україні, на вулицях якого нестимуть службу 22 новостворених патрулі.

Під час звернення до новобранців Володимир Гройсман зауважив, що це дуже важливий момент в їхній кар’єрі, адже саме їх обрали з 3,5 тисяч претендентів. «Зараз Маріуполь – прифронтове місто, тому він потребує особливої уваги й підтримки. Чого хочуть його мешканці? Спокою та благополуччя. Забезпечення цього залежить від поліції. Бажаю вам з гідністю служити своїй малій Батьківщині», – сказав він.

Також прем’єр-міністр України наголосив, що дехто з тих, хто у лавах Національної поліції охоронятиме спокій громадян, мають бойовий досвід як учасники антитерористичної операції.

Звертаючись до присутніх Павло Жебрівський зауважив, що Маріуполь – це третє місто на Донеччині, де вже розпочала роботу нова поліція. «Наша ключова ціль – ввести область в єдиний український простір, всі наші дії – це засоби і механізми для втілення цієї мети. Сьогодні в Україні криза довіри, і поліція – один із важливих чинників, які допоможуть її подолати», – звернувся очільник Донецької ОДА до новобранців.

Підтримати колег у Маріуполі приїхали всі керівники управлінь Національної поліції, які вже працюють в Україні.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *