Голова Єврокомісії пояснив, чому їде до Росії

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розповів європейським противникам його візиту до Росії у червні, чому відправляється до Санкт-Петербургу, передає DW.

Фото: Reuters

Зокрема, політик виступив за зближення з Росією в економічних питаннях. Він заявив, що їде «не до Москви, а на економічний форум». За словами Юнкера, «важливо принаймні в економічних питаннях досягти зближення з Росією».

Водночас глава Єврокомісії запевнив, що ЄС подовжить антиросійські санкції через політику Москви щодо України, її підтримку сепаратистів на Донбасі та анексію Криму. Він наголосив, що його візит до Росії зовсім не означає «пом’якшення європейських позицій».

Додамо, Юнкер візьме участь у міжнародному економічному форумі у Санкт-Петербурзі, що відбудеться 16-18 червня. Голова президії Ради із зовнішньої та оборонної політики Росії Федір Лук’янов вважає, що цей візит свідчить про зростання всередині Євросоюзу політичного впливу прихильників перегляду практики санкційного тиску на Москву.

Нагадаємо, Європейський парламент закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, поки той знаходиться у вигнанні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *