На Донеччині волонтери та школярі розфарбовують автобусні зупинки

Школярі та волонтери кажуть, що планують розфарбувати світ, почали із села Іллінівка Костянтинівського району. Фарбу та усе необхідне приладдя  надали київські волонтери

«Ми плануємо розфарбувати наше життя по максимуму. Усі зупинки, які зможемо розфарбувати, розфарбуємо. Це перша ластівка. Дітям подобається, вони щасливі. Жодних завдань діти не отримували. Вони малюють, що хочуть: квіточки, метелики, сонце, людей — що малюють діти на всій планеті», — говорить волонтерка Олена Науменко.

Що малювати, школярам не казали. Кожен обрав до душі. Хтось  малює тризуб, сонце, синє небо, квіти, а дехто героїв мультфільмів.

kvity_na_zupynci.jpg


Квіти на зупинціАвторські права: «Громадське радіо»

«Просто захотілося зробити село красивішим, яскравішим, я прийшла допомогти намалювати сонце, квіточки», — ділиться школярка Каріна.

Художник-волонтер Юлія Кашина намалювала ластівку у вигляді стилізованого тризуба. Аби усі бачили, що тут — українська земля.

«Тут ластівка буде з тризубом зі стрічкою, сподіваюся, вдасться зробити надпис «Слава Україні», — розповідає Юлія.

lastivka_u_vyglyadi_tryzuba.jpg


Ластівка у вигляді тризубаАвторські права: «Громадське радіо»

Попереду у волонтерів ще кілька зупинок у селах району та у Костянтинівці. Учасники проекту «Діти миру» прагнуть, аби навкруги  було красиво, а на зупинках громадського транспорту був присутній ще й український колорит.

Наталя Поколенко з Донеччини для «Громадського радіо»

Матеріал є частиною проекту Hromadske Network, підтриманого Європейською комісією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *