У Краматорську до Міжнародного дня захисту дітей відбулось засідання круглого столу

Сьогодні у Краматорську під головуванням заступника очільника Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза відбувся круглий стіл з питань захисту прав дітей в умовах збройного конфлікту. У обговореннях взяли участь представники структурних департаментів Донецької ОДА, благодійних фондів, медичних та соціальних служб, а також шкільного самоврядування.

Під час вступного слова Ігор Стокоз зауважив, що діти – це найбільш незахищена верства населення, яка потребує особливої уваги. «Ми зобов’язані докласти максимум зусиль, щоб наші наступники виросли гідними громадянами України», – наголосив він.

Як повідомила начальник служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталя Тимофеєва, наразі на території Донеччини, підконтрольній українській владі, проживає 60 тисяч внутрішньо переміщених неповнолітніх осіб. За її словами, незважаючи на проведення в області антитерористичної операції, безпритульність серед дітей не зросла, а навіть зменшилась у порівнянні з 2014 роком.

Під час обговорень сторони розглянули питання охорони здоров’я дітей в умовах збройного конфлікту, забезпечення прав дітей на освіту, особливості проведення оздоровчого сезону для дітей, які потребують особливої соціальної уваги, а також соціального захисту родин з дітьми та дітей з особливими потребами.

Заступник директора департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева повідомила, що у цьому році для проходження зовнішнього незалежного оцінювання на території, підконтрольній українській владі, з  тимчасово окупованої території зареєструвалась близько 600 осіб.

«Згідно з наказом Президента України випускники шкіл можуть реєструватись на території, підконтрольній українській владі, для завершення екстерном 11-го класу і складання іспитів у вищі навчальні заклади Донецької та Луганської областей. У нас уже є декілька таких бажаючих, ці випадки не поодинокі», – підкреслила вона.

Стосовно проведення в області оздоровчого сезону присутнім доповіла начальник управління у справах сім’ї і молоді Лілія Золкіна. Вона повідомила, що в цьому році під час літнього періоду близько 50% школярів – 80 тисяч дітей – оздоровляться у санаторіях. «Насамперед, на відпочинок направлятимуть дітей, які мешкають на лінії розмежування», – наголосила вона.

Також Лілія Золкіна розповіла, що Полтавська область надала 50 путівок для оздоровлення дітям з Донеччини. Окрім цього, обласними і міськими органами влади проводиться система заходів по здешевленню дитячих путівок – дотацію у розмірі 1531 гривні на путівку планується виділяти з обласного та міських бюджетів.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *