В ГПУ за взірцем офісу Генерального інспектора США буде створена Генеральна інспекція

Для другого етапу очищення органів прокуратури, який полягатиме у протидії хабарництву та іншим незаконним використанням повноважень працівниками прокуратури, буде створена незалежна Генеральна інспекція на відкритому конкурсі за взірцем офісу Генеральної інспекції США Департаменту юстиції США. Про це повідомив 30 травня 2016 року, у четвер, Генеральний прокурор України. За словами Юрія Луценка, вже є домовленості про методологічну, програмну і кадрову співпрацю по цьому питанню, зокрема з Посольством США.

«Дуже розраховую, що Богдан Вітвицький – американський юрист українського походження та громадський діяч, помічник федерального прокурора у підрозділі боротьби з економічними злочинами Департаменту юстиції США, юридичний консультант Посольства США в Києві, за участі якого в США було засуджено 11 учасників шахрайської змови, включаючи бізнесменів, юристів, оцінювачів і банкірів, дасть згоду очолити конкурсну комісію з відбору співробітників в Генінспекцію при ГПУ», – поінформував Генеральний прокурор. Також він наголосив, що підпорядковуватись цей структурний підрозділ буде виключно Генеральному прокурору.

На переконання керівника відомства, принцип підбору людей, які мають завершити декомунізацію ГПУ, – це активність, ініціативність, чесність та професійність. Водночас він висловив сподівання, що відповідні зміни до законодавства технічного характеру мають бути внесені найближчим часом, і конкурсна комісія запрацює вже з липня місяця.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *