(Відео)Прикордонники Донецького загону провели робочу нараду з протидії ризикам щодо можливих зловживань персоналом служб під час здійснення пропуску через державний кордон осіб, транспортних засобів, вантажів в пунктах пропуску для морського сполучення

   Робоча нарада відбулась в управлінні порту м. Маріуполь. Основним завданням, яке стояло було обговорення питання щодо унеможливлення будь-яких проявів корупції під час здійснення контрольних заходів персоналом служб, які долучаються до перевірки суден, осіб та вантажів.
   У відповідності до введених спрощень та інновацій визначених постановою КМУ від 07.07.2015 №491 “Про внесення змін до деяких постанов КМУ”, було проведено дерегуляцію діяльності державних контрольних органів у морських та річкових портах та значно скорочено час оформлення суден.
   Тому, існує загроза можливих зловживань персоналом під час організації та здійснення контролю в пунктах пропуску для морського та річкового сполучення.
   Прикордонне відомство веде активну боротьбу щодо протидії корупції у своїх рядах, в тому числі, якщо вияв корупції буде помічений іншим із контрольних служб.
   Хабар-це злочин! Кожен, хто долучається до контролю повинен чітко це розуміти та правильно розставляти життєві пріоритети. Портові працівники, агенти й інші особи повинні не перевищувати службових обов’язків та діяти виключно з норм чинного законодавства.
   Як зазначив старший офіцер відділу безпеки Донецького прикордонного загону майор Кулик Євген: “Нами ведеться посилена робота з відпрацювання оперативної інформації щодо будь-яких проявів корупції в порту Маріуполя службами. У незалежності від посади особи, якщо такий факт буде мати місце-дана особа буде притягнута до відповідальності та передана компетентним органам”.
   “У відомстві й зокрема в Донецькому прикордонному загоні позиція стосовно неправомірної винагороди-незмінна. Ми будемо робити усе аби таких ганебних фактів не існувало ні в порту Маріуполя, ні в інших відділах”-повідомив начальник прикордонного контролю Донецького загону Юрій Швалюк.
   Начальник Маріупольського порту Олексій Росінський повністю підтримав та додав, що місця корупції не повинно бути на теренах порту Маріуполя.
Прес-служба Донецького прикордонного загону
Довідково: Якщо Ви бачите будь-які неправомірні дії з боку персоналу Держприкордонслужби стосовно Вас просимо повідомляти до управління Донецького прикордонного загону за номером (0629)40-28-00 або на телефон служби “ДОВІРА” Держприкордонслужби (044)527-63-63.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *