Затримано особу, яка підозрюється у скоєнні тяжких злочинів

Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 28 , ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 28, ч. 2 та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) КК України.

Установлено, що у період з грудня 2008 року по березень 2010 року громадяни України, діючи у складі організованої групи, з використанням завідомо підроблених документів заволоділи грошовими коштами Державного комітету України з державного матеріального резерву в сумі понад 533 млн грн.

Підозрюваний, перебуваючи у розшуку з червня 2010 року, 28.05.2016 прибув до міжнародного аеропорту «Бориспіль» рейсом «Амстердам-Київ», де був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Підозрюваному за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, судом 28.05.2016 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 50 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *