Активісти заснували сайт для «незгодних» росіян, які прагнуть емігрувати в Україну

У Києві презентували сайт проекту EmigRussia.org – інформаційний портал про легалізацію та соціалізацію для російських політичних емігрантів, які планують виїхати до України, передає Новое время.

Ресурс створили активісти фонду Вільна Росія, котрі раніше також емігрували з РФ з політичних мотивів. Вони кажуть, що зараз багато росіян розглядають можливість виїхати до України.

«Ми тут для того, щоб допомагати людям, які боролися за свободу і поплатилися за це. Або ж за своїми цінностями не згодні з тим, що сьогодні відбувається у Росії, – розповів директор з розвитку фонду Григорій Фролов. – Ми хочемо стати сервісом, який буде з’єднувати російських біженців з людьми, які зможуть їм допомогти тут, в Україні».

Координатор фонду Юлія Архипова зазначила, що найважливіша частина сайту – інструкції про те, куди звертатися, які документи потрібно зібрати і як узаконити своє перебування в Україні.

Також на сайті розміщені історії людей, які вже пройшли ті чи інші етапи процедури.

Окрім того ресурс покликаний  допомогти емігрантам підтримувати контакт між собою та шукати шляхи до примирення між народами після завершення спровокованої Росією війни в Донбасі.

Нагадаємо, у Москві громадського активіста побили за підтримку України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *