НАЙНОВІША В НГУ 4-ТА БРИГАДА ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ ОТРИМАЛА БОЙОВИЙ ПРАПОР Сьогодні, 2 червня, новостворена

НАЙНОВІША В НГУ 4-ТА БРИГАДА ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ ОТРИМАЛА БОЙОВИЙ ПРАПОР

Сьогодні, 2 червня, новостворена 4-та бригада швидкого реагування Національної гвардії України отримала бойовий прапор. У заходах, що пройшли у навчальній частині НГУ у селі Старе на Київщині, взяли участь Секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров.

Звертаючись до бійців, Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що в умовах війни, яку розв’язав проти України сильний та жорстокий ворог, Нацгвардія гідно виконує свої конституційні обов'язки, захищаючи цілісність та незалежність країни.

«Пам'ятаю, як у важких умовах березня 2014 року була створена Національна гвардія України, яка першою зустріла ворога і дала можливість провести мобілізацію, фактично з нуля відродити боєздатність нашої армії», – сказав Олександр Турчинов.

Зупинивши поступ ворога на захід, Нацгвардія заплатила дуже високу ціну: 177 бійців загинули, 737 – отримали поранення.

«У всіх військах гвардія – означає найкраще, а гвардійці гідно несуть свій прапор, – зазначив Секретар РНБО України. – Російська нацгвардія, яку Путін створив за нашим досвідом, це лише «вертухайська» пародія, адже вона створена, аби знищувати свободу і демократію. А наша гвардія захищає свободу українців, демократію, незалежність і суверенітет нашої держави. І саме тому українці її підтримують».

За словами Арсена Авакова, сьогодні бригада швидкого реагування є вагомою складовою реформи Нацгвардії.

«Тут є і структурна реформа, а головне – кадрова. Той рівень підходу, який ми продемонстрували разом із РНБО, нашим міністерством та командуванням Нацгвардії, дає можливість створити новий зразок військового підрозділу для вирішення завдань широкого профілю, – заявив Арсен Аваков. – Сьогодні ми виконали один із таких кроків. Дуже важливо, щоб це працювало і далі».

Створений рік тому підрозділ не має аналогів в Україні. До його складу увійдуть штурмові батальйони, танковий батальйон, артилерійська батарея. Також бригада має підрозділи безпілотної авіації, розвідки, зв'язку та логістики.

«Нацгвардія – одна із складових сектору безпеки нашої країни, – наголосив командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров. – Нині ми маємо нове озброєння та техніку, адже керівництво держави робить усе, щоб ця бригада мала сучасне оснащення та засоби зв'язку».

Він додав, що у Національній гвардії України запроваджуються принципи та стандарти, що працюють у США, країнах НАТО та Європі. До підрозділу потрапили як солдати з бойовим досвідом, так і новачки.

«Військова частина Нацгвардії готова до завдань на всій території України: відбиття зовнішньої агресії, знешкодження озброєних формувань та охорони державного кордону», – підкреслив командувач НГУ.

Відбір до бригади проходив у кілька етапів. Спочатку перевіряли персональні дані кандидата, потім він проходив тестування. Другий етап – особисте спілкування з командуванням частини. На третьому етапі кандидат мав продемонструвати свої фізичну підготовку, витривалість організму та морально-психологічну стійкість: реакцію на безперервні дії за поганих погодних умов, удень та вночі, під час бойових дій. Також перевіряли вміння працювати у колективі, лідерські якості.

Бригада є бойовою одиницею, структура та управління якої побудовані на зразок армійських підрозділів передових країн світу. Так, для тактичного планування застосовується американська модель MDMP (Military decision making process) – військовий процес прийняття рішень. Підготовка офіцерів штабу батальйону наразі здійснюється відповідно до норм зазначеної моделі.

http://mvs.gov.ua/ua/news/1451_Naynovisha_v_NGU_4_ta_..8:01
8:01

Посилання
mvs.gov.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *