Кількість загиблих в Актобе зросла до 17 людей

У перестрілках в казахстанському Актобе загинули 17 людей, повідомляє МВС країни.

Серед них 11 ймовірних злочинців, троє військових, продавець магазину зброї та відвідувач іншого магазину, а також співробітник охоронного агентства. Поранені 22 людей.

Відповідальність за напад взяло на себе угруповання “Армія визволення Казахстану”, повідомляє “Радіо Свобода”.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки що не надходило.

У неділю вдень група невідомих напала на збройовий магазин “Паллада”. Там злочинці захопили 17 одиниць вогнепальної зброї, три газових пістолети, набої та ножі.

Нападники вбили продавця магазина й одного із співробітників приватного охоронного агентства, які прибули за викликом.

Коли на місце події прибув наряд поліції, підозрювані поранили трьох правоохоронців і захопили патрульну машину. Після цього вони розділилися на дві групи, уточнили в МВС.

Шестеро людей на викраденій патрульній машині вирушили в інший збройовий магазин під назвою “Пантера”. Там вони поранили одного з відвідувачів, вбили іншого й влаштували перестрілку з поліцейськими.

Друга група захопила маршрутний автобус. На ньому вона попрямувала до військової частини і протаранила ворота. Проникнувши на територію частини, зловмисники почали стрілянину з військовими.

В Актобе діє режим контртерористичної операції. Жителів міста просять не виходити на вулицю. У місті не працюють великі магазини, не ходить громадський транспорт.

У МВС Казахстану заявляли, що особи всіх ймовірних злочинців встановлені, проте їхні імена не називаються.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *