(Фото)Під Маріуполем прикордонники Донецького загону провели бойове злагодження

Постійне гартування фізичної сили та доведення до автоматизму професійних вмінь і навичок є чи не першочерговим завданням для сучасного прикордонника. В умовах неоголошеної війни “зелені берети” повинні не тільки займатись своїми безпосередніми обов’язками-забезпеченням захисту національної безпеки, здійсненням контрольних заходів, але й бути постійно напоготові дати гідну відсіч агресору й підтримувати відмінну фізичну форму. 
Тут, на лінії фронту така готовність має неабияке значення. Окрім несення служби на лінії зіткнення, здійснення перевірочних заходів прикордонники Донецького загону не забувають і про відточення силових вправ, які так необхідні в реальних бойових умовах. Кажуть, такі тренування допомагають зібратись і виявити слабкі сторони.
Снайпер з позивним “Япончик” розповідає:”Коли вперше довелось вести прикриття своїх побратимів, емоції зашкалювали. Не стільки хвилюєшся за своє життя, як за життя колег, аби тільки зробити все правильно, аби не підвести”.
Крім постійних реагувань на зміни в обстановці, виконання своїх безпосередніх завдань військовослужбовці мобільної прикордонної застави Донецького загону чи не щодня вибувають на посилення інших підрозділів, які знаходяться вздовж лінії зіткнення. Там вже не у вигаданій, а в цілком реальній ситуації доводиться діяти. Кажуть, найважливіше-не схибити, бо тут права на помилку не має.
“Раптовість для порушника, ворога та наші послідовні дії-ті два фактори, що принесуть успіх при затриманні”-ділиться прикордонник з позивним “Юрист”.
А поки не має необхідності вибувати на ділянку, військові тренуються. Наразі затримують порушників, які намагаються провезти об’їзними шляхами контрабанду, локалізують диверсійно-розвідувальну групу противника, ведуть бій та демонструють відхід-сьогодні це легенда для тренування.

Прес-служба Донецького прикордонного загону


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *