У Мар’їнському районі відкрили 2 Центри підтримки сім’ї

6 червня у Мар’їнці та Красногорівці, в рамках проекту «Створення безпечного середовища для дітей та дорослих», відбулося відкриття «Центрів підтримки сім’ї». Проект реалізований за сприяння дитячого Фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ),  Запорізького громадського об’єднання “Міський центр допомоги” та ADRA Ukraine.

У Мар’їнці центр відкрито на базі школи №2, яка знаходиться неподалік від зони зіткнення. Це єдина школа з правильно обладнаним бомбосховищем у місті. У Красногорівці «Центр підтримки сім’ї» розташувався у будівлі вищого професійного училища.

Участь у відкритті закладів взяли Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, а також начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Золкіна, керівництво району та головний координатор проекту офісу UNICEF (м.Київ) Габріель Акімова, які побажали дітям миру та всебічного розвитку.

Головним завданням центрів є допомога родинам, постраждалим в результаті військового конфлікту на сході України, та їх повернення до нормального повноцінного життя. Програма роботи центрів передбачає надання різноманітних послуг висококваліфікованих психологів, логопедів, проводитимуться спеціальні заходи для відновлення психологічного стану батьків та дітей, зокрема сеансі арт-терапії. Будуть реалізовані програми дошкільної підготовки, уроки англійської мови, дітям шкільного віку допомагатимуть готуватися до складання екзаменів, працюватимуть творчі гуртки та спортивні секції.

Варто відзначити, що на базі цих центрів родини з дітьми також матимуть змогу отримати гуманітарну допомогу. Центри будуть працювати і на канікулах, відвідування є абсолютно безкоштовним.

За інформацією управління у справах сім’ї та молоді ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *