На реалізацію інфраструктурних об’єктів Донецька область витратить більше 6 млрд грн

Сьогодні під час засідання Ради регіонального розвитку при Донецькій облдержадміністрації директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку Оксана Головко доповіла про реалізацію на території області проектів з покращення інфраструктури.

За її словами, вчора під час засідання Кабінет Міністрів затвердив перелік інвестиційних програм, які фінансуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

На сьогодні загальна вартість 871 інфраструктурного проекту, реалізація яких запланована керівництвом Донецької області, складає 6,1 млрд грн. З цієї суми 1,8 млрд грн – позабюджетні кошти. Донецькою ОДА визначено пріоритетні сфери, згідно до яких планується відновити 151 об’єкт з водопостачання і водовідведення, 22 – з теплопостачання, 207 – з енергоефективності, 48 – з побудови житла. Також перелік містить 247 проектів з покращення соціальної сфери та 155 – з поліпшення транспортної інфраструктури, 41 з них – направлений на інші потреби.

Керівництво Донецької області на спільні інвестиції з обласного бюджету та кошти від міжнародних донорів планує реконструювати 159 навчальних закладів (1,7 млрд грн), 39 дошкільних закладів (157 млн грн). На ремонт 6 поліклінік витратять 30,6 млн грн, 42 амбулаторій – 157 млн грн, 24 лікарень – 285 млн грн, а також реконструюють 9 мостів комунальної власності на суму 285 млн грн.

Оксана Головко зауважила, що особливу увагу Донецька облдержадміністрація та міжнародні донори приділяють облаштуванню житла для вимушено переміщених осіб: передбачено відновлення під ключ 17 гуртожитків на суму 209 млн грн.

Також вона повідомила, що, згідно із Законом України про перерозподіл залишків коштів місцевих бюджетів з тимчасово непідконтрольних територій, відбудова інфраструктури у містах на лініях зіткнення неможлива.

Водночас очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив, що затверджені проекти в прифронтових містах і районах будуть обов’язково реалізовані. «Ми знайдемо фінансовий ресурс на відбудову об’єктів на лінії зіткнення. В нас є інші джерела та допомога міжнародних донорів. Якщо є проектно-кошторисна документація – гроші будуть», – підкреслив він.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *