Розширено перелік посад, на які дозволяється призначати жінок, — Міноборони

У відомстві підкреслили, що в першу чергу, ці зміни стосуються бойових посад

volodymyr_talalay.jpg


ТВО начальника Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Володимир ТалалайАвторські права: Громадське радіо

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай.

«На даний час цей наказ знаходиться у Міністерстві юстиції і після проведення правової експертизи він негайно буде введений в дію», — зазначив він.

Талалай також додав, що крім нового контракту на 6 місяців, наразі узгоджуются нормативно-правові зміни для створення нових контрактів на інші строки проходження військової служби під час дії особливого періоду.

«На сьогоднішній день розроблений проект закону України № 4689 про військовий вік і військову службу, який передбачає унормування тривалості контракту в особливий період та провадження нових контрактів на строк 12 і 18 місяців для різних категорій громадян», — сказав він.

За словами Талалая, з початку року до збройних сил було прийнято вже 32 тисячі військовослужбовців за контрактом. 

«Завдяки значним обсягам прийняття на військову службу за контрактом, а також призову на строкову службу, нам вдалось компенсувати показники звільнення військовослужбовців, призваних за мобілізацією», — підкреслив він.

Раніше «Громадське радіо» повідомляло про реформи в ЗСУ, які анонсували в Міноборони. Крім того, у відомстві пояснили, яких студентів призиватимуть в армію достроково.

Також повідомлялось про мітинг бійців у Дніпрі, які вимагали виділити їм обіцяні земельні ділянки. 

Лілія Статівко, Ганна Янько, Марія Зав’ялова спеціально для «Громадського радіо»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *