В українських вишах запровадять онлайн-курси Гарварду і Стенфорду

Громадський проект масових відкритих онлайн-курсів Prometheus планує інтегрувати відкриті онлайн-курси Гарвардського і Стенфордського університетів у навчальний процес українських ВНЗ, передає Новое Время.

Prometheus розпочав кампанію зі збору коштів на реалізацію проекту на краудфандинговій платформі Спільнокошт. Prometheus розраховує зібрати 400 тисяч гривень, що підуть на впровадження змішаного навчання в Україні.

За змішаного навчання студенти отримують можливість слухати лекції провідних українських та закордонних викладачів в онлайні. Практичні іспити і заняття відбуваються в університетах.

«Змішане навчання – це реальна можливість провести повномасштабну реформу української освіти вже у найближчі кілька років та надати мільйонам студентів і школярів доступ до найкращої освіти», – розповів один із засновників Prometheus Іван Примаченко.

Старт проекту заплановано на осінь цього року. У ньому візьмуть участь КПІ і Український католицький університет, а також «1-2 навчальних заклади, один з яких виїхав з тимчасово окупованої території Донбасу».

Зокрема у цих університетах впровадять гарвардський курс з основ програмування CS50, курс «Як створити стартап» Стенфордського університету, а також «Підприємництво» та «Економіка для всіх» від викладача Києво-Могилянської бізнес-школи Олексія Геращенко.

Зібрані на Спільнокошті гроші направлять на створення і переклад нових відкритих онлайн-курсів та поліпшення технічної бази.

Нагадаємо, канадські спеціалісти долучаться до відкриття у Львові Школи реабілітації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *