Лавров вперше заявив про переговори щодо обміну громадян Росії, затриманих в Україні Міністр закордонних

Лавров вперше заявив про переговори щодо обміну громадян Росії, затриманих в Україні Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявляє, що точного списку громадян Росії, затриманих в Україні, немає, але процес узгодження «обміну полоненими» йде в рамках і поза рамками Мінських угод.

Як передає власний кореспондент УНІАН у рф, про це він сказав сьогодні в ході виступу в Держдумі РФ, відповідаючи на запитання, чи володіє МЗС росії достовірними даними, списками затриманих громадян Росії на території України. Лавров зазначив, що така робота ведеться, і не тільки МЗС росії, а й іншими російськими відомствами.

«Список, який є у нас, можливо, не є вичерпним, тому що дуже часто про зникнення наших громадян ніхто нікому не повідомляє. Родичі про них не знають, а якщо немає родичів, то ми не можемо отримати таку інформацію. Робота ця ведеться», – сказав Лавров. Він заявив, що МЗС рф «постійно вимагає внесення ясності в ці питання». «В рамках Контактної групи, як ви знаєте, йде процес узгодження обміну полоненими, і ми прагнемо до того, щоб у будь-якому випадку, в рамках чи поза рамками Мінських домовленостей, всі ті, хто був затриманий і продовжує залишатися під вартою, були ідентифіковані, і ми готові займатися і будемо займатися долею кожного з наших громадян», – наголосив він.

Лавров повідомив, що на нинішньому етапі це одна з пріоритетних сфер роботи МЗС рф на українському, американському та європейському напрямках. «Без впливу з боку Заходу навряд чи можна розраховувати на те, що Київ піде на якісь нормальні кроки в цій сфері», – заявив він. Як повідомляв УНІАН, 22 квітня на засіданні Ради федерації уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов заявив, що в Україні висунуто звинувачення понад 130 росіянам за участь у боях на Донбасі. «За нашими даними, понад 100 людей нині російських громадян перебувають у в'язницях (в Україні – УНІАН). Понад 130 російським громадянам пред'явлено звинувачення за політичними статтями у зв'язку зі збройним конфліктом у Донбасі», – сказав Долгов. Раніше постійний представник росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що в Україні «зникають безвісти» росіяни, які приїжджають «провідати своїх родичів».
http://www.unian.ua/politics/1376947-lavrov-vpershe-z..

www.unian.ua

Лавров вперше заявив про переговори щодо обміну громадян Росії, затриманих в Україні..

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляє, що точного списку громадян Росії, затриманих в Україні,..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *