Шукачі роботи і роботодавці Донеччини – назустріч один одному!

15 червня у містах та районах Донецької області був проведений Загальнообласний ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості «Робота існує для всіх, хто її шукає» (далі – Ярмарок).

Такий захід організовується щороку та має на меті – пришвидшення задоволення роботодавців кваліфікованими кадрами та оперативне працевлаштування безробітних громадян. Ярмарки вакансій також покликані зорієнтувати як молодь, так і доросле населення на отримання професій, які мають стабільний попит на ринку праці регіону.

В Ярмарку взяли участь представники підприємств, організацій та установ, навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців за актуальними на ринку праці професіями. Увазі присутніх запропонували інформацію про вільні робочі місця та вакантні посади міст та районів області. Представники роботодавців презентували присутнім діяльність своїх підприємств, існуючі та перспективні вакансії, рівень заробітної плати та додаткові соціальні гарантій для працюючих.  

Під час заходу кваліфіковані фахівці служби зайнятості надавали відвідувачам консультації з питань працевлаштування, можливостей професійного навчання, участі в оплачуваних громадських та інших тимчасових роботах. Особлива увага приділялася працевлаштуванню соціально вразливих категорій населення (внутрішньо переміщеним особам, демобілізованим учасникам АТО, особам з інвалідністю, молоді та ін.).

З боку роботодавців в Ярмарку взяли участь представники майже 300 підприємств міст та районів Донеччини, які бажають оперативно укомплектувати вакантні робочі міста. З кожним з них можна було обговорити всі питання стосовно умов праці та рівня заробітної плати. За результатами анкетування роботодавців понад 2,5 тис. шукачів роботи звернулися до них за консультаціями.

Відмінною особливістю Загальнообласного ярмарку цього року була підвищена активність роботодавців у презентації своїх підприємств, вільних робочих місць. Значна кількість відвідувачів заходів – це внутрішньо переміщені особи. В області розпочато реалізацію інвестиційних проектів. Одне з завдань цих проектів – створення робочих місць і забезпечення підвищення рівня зайнятості населення, в першу чергу – переселенців. Швидке працевлаштування ВПО значно впливає на пожвавлення ринку праці в регіоні.

Сьогодні служба зайнятості акцентує увагу на принципово новому підході в своїй роботі: підвищенні якості надання послуг безробітним і роботодавцям, індивідуальній роботі з кожним клієнтом. З цією метою було проведено анкетування учасників заходу. Кожний з присутніх мав змогу залишити відгук та пропозицію щодо організації проведення подібних заходів.

За інформацією Донецького обласного центру зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *