Independent поговорили з російським вболівальником, що підтримував сепаратистів на Донбасі

Британське видання Independent

поспілкувалося з російським футбольним вболівальником на Євро-2016, який підтримував сепаратистів на Сході України. Зараз він підтримує збірну РФ у Франції.

Доброволець

Журналіст Кім Сенгупта пише, що Миколай два роки тому був “добровольцем” у сепаратистських формуваннях в Краматорську та Слов’янську. За словами росіянина, там він більше займався допомогою пораненим, ніж участю у боях.

“Зараз він наполягає, що приїхав до Франції просто, щоби подивитися футбол, а не шукати якихось проблем”, – пише видання.

Водночас Миколай не надто охоче спілкується з журналістом, адже переконаний, що британські медіа намагаються показати російських вболівальників у негативному світлі. Хоча, як відзначає автор, два роки тому він залюбки розповідав про свій дім у передмісті Москви, православну віру, службу у морській піхоті РФ та підтримку “народної міліції” на Донбасі.

Відповідальність за численні бійки на Чемпіонаті Європи Миколай покладає, зокрема, на французьку владу, яка не змогла розділити фанатів.

“Можливо, про це не знають на Заході, але російська влада зараз достатньо жорстко бореться з бандами [футбольних фанатів]. На стадіонах у містах трапляється мало бійок. Вони змушені організовувати бої за містом, у лісах. Вони тренуються для цих боїв, займаються боксом, бойовим мистецтвами. Так вони створюють угруповання та можуть вчиняти організовані напади”, – цитує Independent російського вболівальника.

Сам він каже, що до жодної групи не входить.

“Це трохи нагадує події в Україні. Той, хто найбільше від всіх вихваляється, насправді не є найнебезпечнішим. Як і не є лідером. Найнебезпечніші, і справжні лідери, ті, хто не говорить багато та надійно приховує обличчя”, – додає Миколай у коментарі виданню.

Висилають з Франції

У четвер стало відомо про те, що французька влада вирішила вислати голову Всеросійського об’єднання вболівальників Олександра Шпригіна та ще 19 російських фанатів.

За його словами, вислати російських уболівальників вирішено на підставі інформації, отриманої від російської сторони – Росія повідомила французам, що члени делегації об’єднання “можуть входити в групи активних уболівальників і тим самим представляти загрозу безпеці”.

На виконання рішення про висилку відвели п’ять днів. Олександр Шпригін заявив, що планує оскаржити рішення.

Автобус з російськими вболівальниками затримали в Марселі 14 червня. Він прямував в Лілль, де російська збірна повинна була провести свій другий матч на Євро-2016.

Водночас, у самому Ліллі французька поліція застосувала сльозогінний газ для розгону

вболівальників збірної Англії.

Англійські фанати до цього влаштували кілька сутичок з правоохоронцями

у Марселі.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *