Сто студентів Острозької академії отримали стипендії від українців зі США та Канади

Фото з сайту університету

Студенти та аспіранти Національного університету «Острозька академія» отримали іменні стипендії та гранти від представників української діаспори в Канаді та США. Про це повідомляє Урядовий кур’єр.

Зокрема йдеться про стипендії від Фонду імені Володимира Кузя «За здоровий спосіб життя» (Канада), Фонду Дарії та Михайла Ковальських (Канада), Української федеральної кредитової спілки Українсько-американської громадської фундації (Рочестер, штат Нью-Йорк) та Українського народного союзу (Парсиппані, штат Нью-Джерсі).

«Винагороди від канадських меценатів отримали студенти, які досягли успіхів у науковому й суспільно-політичному житті та ведуть здоровий спосіб життя, від американських — 50 спудеїв, батьки яких боронять Україну на її східних кордонах», — пише видання.

«Приємно вражена змінами, які відбуваються в академії. Для нас, вихідців із України, дуже важливо не забувати свого коріння. Ми любимо Україну та її талановиту молодь і хочемо, аби ця молодь змінила державу», — говорить почесний академік Острозького академічного братства Віра Маланчій, яка уже 19 років поспіль приїздить із Канади, щоб особисто вручити нагороди.

«Для наших студентів підтримка меценатів — це своєрідний приклад для наслідування, — зазначив ректор академії Герой України Ігор Пасічник. — Переконаний, що наші випускники неодмінно стануть заможними та впливовими людьми, невдовзі зможуть підтримати цікаві починання чи допомогти іншим у складній ситуації».

Нагадаємо, у Парижі зібрали 120 тисяч євро для університету в Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *