У Польщі назвали Росію найбільшою загрозою світовій безпеці

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Росія в даний час є найбільшою загрозою для світу, передає Європейська правда з посиланням на PAP.

Джерело: pap.pl

«Жодна країна в історії останніх десятиліть так не підривала світовий порядок, як Росія, атакувавши спочатку Грузію, а потім  Україну, окупувавши територію незалежної держави, відкрито заявивши, що вона не хоче приймати незалежність держави та її суверенітет», – сказав Мацеревич.

«За всієї поваги до російського народу. Це не змінює той факт, що вона [Росія] сьогодні є найбільшою загрозою для світової безпеки», – підкреслив міністр оборони.

«Схильний погодитися з тезою, що Росія дійсно є країною з конструкцією, абсолютно відмінною від країн західної цивілізації, країна, яка переслідує інші цілі і по-іншому їх реалізує, і – найголовніше – з глибоким почуттям, що будь-які стандарти, розроблені за межами її території, не застосовні для самої Росії», – зауважив Мацаревич.

За його словами, не всі розуміють цю відмінність Росії, тому «довірливі уряди, лідери і суспільства системно повторюють помилки у відносинах з РФ».

Нагадаємо, агресія Росії змусила країни Європи збільшити витрати на оборону.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *