Юрій Луценко: Доказів для зняття депутатської недоторканості з О. Онищенка достатньо

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що вивчив матеріали, надані йому заступником Генпрокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за результатами перевірки діяльності ПАТ «Укргазвидобування». «Я читав цю справу та вивчив докази – ці докази є достатніми. Я зможу переконати і профільний комітет, і сам Парламент в необхідності зняття з нього (О. Онищенка) депутатської недоторканності, затримання та арешту», – про це під час прес-конференції у м. Львові повідомив Юрій Луценко.

Він додав, що йдеться про півтора мільярди щорічно. «За матеріалами нашої перевірки «Укргазвидобування», яка також скоро даватиме результати по інших напрямках цієї злочинної організації, ми оцінюємо збитки до 40 млрд в рік», – зазначив Генпрокурор.

Також він повідомив, що народний депутат О. Онищенко 14 червня полетів до Ніцци на святкування дня народження, і про це знала спецпрокуратура коли проводила обшуки.

«Я можу тільки гарантувати пану Онищенку справедливе слідство, законні дії», – підкреслив Юрій Луценко.

Генеральний прокурор пояснив, що необхідно правильно пройти процедуру, щоб не повторювати те, що було у випадку з прийняттям рішення по І. Мосійчуку. «Жодних порушень регламенту, жодних порушень процедур не повинно бути. Профільний комітет повинен провести засідання не пізніше 20 днів після мого подання, сподіваюся, що це буде швидше. Я на нього прийду і дам всі необхідні пояснення і впевнений, що доказова база є достатньою і після цього Верховна Рада має проголосувати, сподіваюся, знову ж таки, результативно за зняття недоторканності і притягнення до відповідальності, а також за затримання», – зазначив Юрій Луценко.

Генеральний прокурор повідомив, що справа щодо діяльності ПАТ «Укргазвидобування» – це не остання справа. «Я не рекомендую нікому анонсувати прізвища і, чесно кажучи, мені не подобається, коли слідство відбувається в прямому ефірі» – наголосив Юрій Луценко.

Він зазначив, що не лише О. Онищенко має відношення до вказаних схем (вони складають близько 30 %) і запевнив, що оцінка буде надана діям усіх посадовців, причетних до розкрадання державних коштів.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *