АРСЕН АВАКОВ: «РЕФОРМА МВС – ЦЕ ЗМІНА НЕ СТРУКТУРИ, ЦЕ ЗМІНА СВІДОМОСТІ НОВИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ»Про

АРСЕН АВАКОВ: «РЕФОРМА МВС – ЦЕ ЗМІНА НЕ СТРУКТУРИ, ЦЕ ЗМІНА СВІДОМОСТІ НОВИХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ»

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 17 червня, під час випуску курсантів Національної академії внутрішніх справ та посвячення їх у захисники правопорядку.

«Сьогодні перший день, коли випускаються офіцери з вищою освітою у новій системі МВС. Сьогодні вперше ми вручаємо погони новим поліцейським, для яких слоган «Служити і захищати» – парадигма реформ», – сказав міністр.

У церемонії взяли участь голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, міністр освіти та науки Лілія Гриневич, керівники структурних підрозділів Нацполіції та представники міжнародних організацій.

Дипломи отримали 788 молодих фахівців, серед яких – майбутні слідчі, експерти-криміналісти та працівники підрозділів боротьби із кіберзлочинністю. 36 випускників отримали дипломи із «відзнакою» та звання старшого лейтенанта.

«Сьогодні кожен із вас входить у непростий період реформування, адже у нас не так багато нових молодих офіцерів, які символізують ці зміни. Тому вам відразу потрібно буде тримати дуже високу планку. Сподіваюся, що ви готові», – звернувся до випускників Арсен Аваков.

За словами глави Нацполіції Хатії Деканоідзе, сьогодні відбувається становлення нової поліції, а ефективність реформи залежить від нових кадрів, які прийдуть у систему. Усі випускники вже розподілені за напрямками, 99 чоловік нестимуть службу у Донецькій області.

«Сьогодні ви приходите в поліцію, до якої є серйозна довіра населення. Ми часто обговорюємо, які наші подальші кроки? Я вам скажу, що єдина трансформація – це ментальна трансформація. Я сподіваюся, що ви цю трансформацію вже пройшли. Суспільство очікує, що ви будете чесними та професійними поліцейськими і служитимете українському народу. Ми завжди говоримо, що молодість – це дуже важливо, але ще важливий професіоналізм», – зазначила Хатія Деканоідзе.

За словами міністра освіти та науки Лілії Гриневич, сьогодні Національна академія внутрішніх справ – провідний навчальний заклад країни.

«Ця освіта ґрунтується не тільки на професійних знаннях і навичках, які дає академія, а і на нових цінностях, які здатні призвести до великої суспільної довіри і підтримки громадянами України нової поліції. Це дуже важливо, адже поліція – це є реальний приклад того, що ми можемо змінити країну, що ми можемо міняти систему, що ми можемо змінювати цілі професійні середовища», – зазначила Лілія Гриневич.

https://youtu.be/Oym1wpTTZKg
http://mvs.gov.ua/ua/news/1624_Arsen_Avakov_Reforma_M..

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *