У Краматорську відкрили відділення кардіо- та рентгенваскулярної хірургії

17 червня у Краматорську розпочало своє роботу відділення кардіо- та рентгенваскулярної хірургії  на базі міської лікарні №3. Також після тривалого процесу налагодження та апробації стало можливим обстеження пацієнтів за допомогою одного з найбільш сучасних ангіографів в Україні.

У відкритті взяли участь в.о. міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський та очільник області Павло Жебрівський.

Загальна вартість ремонтних робіт та апаратури складає 37,5 млн гривень. Відділення розраховане на 40 ліжок та оснащене  сучасними діагностичними системами, станціями моніторингу, потужним лабораторним комплексом, наркозно-дихальним апаратом вищого класу.

Кардіохірург Андрій Бесацький розповів, що ангіограф розпочав свою роботу 12 червня, і з цього моменту вже було виконано 11 коронарографій серця, а п’ятьом пацієнтам уже зробили  коронарне стентування. «Першим пацієнтом був 86-річний переселенець з міста Донецька, операція пройшла успішно, наразі він  виписався і проживає у Слов’янську», – повідомив кардіохірург.

В.о. міністра охорони здоров’я обговорив питання кадрового забезпечення відділення лікарні, адже наразі тут практикують два хірурги, а для повноцінної роботи необхідно вдвоє більше.

Також він зазначив, що необхідно створити необхідні умови для того, щоб люди хотіли йти працювати в медицину. «Основна проблема полягає в тому, що після отримання дипломів 20% випускників не йдуть працювати за спеціальністю», – відзначив Віктор Шафранський.

За словами Павла Жебрівського це питання перебуває на контролі як в ОДА, так і в мерії Краматорська. «Створення необхідних умов медичної допомоги в Донецькій області – для нас одне з найважливіших питань. Це стосується і житла для молодих спеціалістів», – повідомив голова облдержадміністрації.

Віктор Шафранський привітав зі святом працівників лікарні та зазначив, що найкращим подарунком на наступний день медика було б зменшення летальних випадків. Також він подякував очільнику області за роботу, яка проводиться в сфері медицини.

«Це саме ті завдання, про які говорить Президент та прем’єр-міністр. Ми повинні і на Донеччині, і по всій Україні збудувати реперфузійну мережу. Хворий має бути обстежений ще в машині, щоб за дуже короткий час лікар міг визначити діагноз і методи лікування. За нашими підрахунками запуск реперфузійної мережі допоможе зберегти до 60 тисяч життів громадян України», – наголосив Віктор Шафранський.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *