Минулого тижня порушники намагались втягнути прикордонників у протиправну діяльність 46 разів

Рекордну кількість порушників, які намагалися втягнути персонал прикордонного відомства у протиправну діяльність, задокументували минулого тижня співробітники Держприкордонслужби. Якщо з початку року був зафіксований 301 випадок пропонування хабарів, то тільки минулого тижня прикордонники задокументували 46 порушників за ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Варто зазначити, що 33 рази порушували чинне законодавство та пропонували неправомірну вигоду посадовим особам Держприкордонслужби наші співвітчизники. Пропонували хабарі охоронцям кордону і 13 іноземців, серед яких громадяни Узбекистану, Угорщини, Молдови, Киргизстану, Азербайджану, Німеччини та Росії.

Із 46 випадків пропонування хабарів, 19 разів минулого тижня документували прикордонники Східного регіонального управління, із них – 13 разів порушення були зафіксовані у зоні АТО. Переважно громадяни намагалися заплатити за товари, які вони перевозили з порушеннями правил переміщення через лінію розмежування.

Також протиправну вигоду 11 разів було запропоновано прикордонникам Західного регіонального управління. Тут громадяни спробували за хабарі у розмірі від 200 до 500 і більше гривень вирішити питання пришвидшення оформлення та проїзд поза чергою, або їх пропуску без належних документів.

А на адмінмежі з Кримом наші співвітчизникихотіли заплатити 7 разів. Один із порушників, який намагався перетнути адмінмежу поза контрольними пунктами на мотоциклі без документів і якого затримали прикордонники відділу «Червоний Чабан» Херсонського загону намагався відкупитися 2 тисячами гривень.  

Також 7 випадків намагань підкупу прикордонників зафіксували правоохоронці Північного регіонального  управління. Зокрема, прямуючи через пункти пропуску «Ягодин», громадянин України запропонував 150 євро за його пропуск через кордон по підробленому дорученню на автомобіль, яким він їхав.  А громадянин Росії та Азербайджану прикордонникам Луцького загону пропонували 2 та 1 тисячу російських рублів у пункті пропуску «Доманове» та «Городище» за їх безперешкодний пропуск через кордон.

На усі пропозиції неправомірної вигоди прикордонники відповіли категоричною відмовою та передали матеріали компетентним органам.

Варто наголосити, що Державна прикордонна служба буде продовжувати   посилювати заходи із протидії та викорінення корупції.  Також зауважуємо, що з будь-яких питань, що стосуються діяльності Державної прикордонної служби України та її персоналу громадяни можуть звертатись на телефон служби «ДОВІРА» (044)527-63-63, або надіслати листа на електронну пошту dovira@dpsu.gov.ua.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *