Путін: дискваліфікація російських олімпійців несправедлива

Президент Росії Володимир Путін назвав несправедливим і нецивілізованим рішення заборонити російським спортсменам їхати на майбутню Олімпіаду в Бразилії.

“Люди, які не мають ніякого відношення до порушень, – чому вони повинні страждати за інших? Це не вписується взагалі ні в які рамки цивілізованої поведінки”, – сказав президент РФ під час спілкування з керівниками міжнародних інформаційних агентств на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

За його словами, Росія посилить боротьбу з допінгом: “Сподіваюся, що ми знайдемо якесь рішення тут, але це зовсім не означає, що ми збираємося образитися і сказати, що ми з допінгом боротися не будемо. Якраз навпаки, ми посилимо боротьбу з допінгом”.

Російським атлетам продовжили заборону на участь у міжнародних змаганнях, таке рішення прийняла напередодні Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій.

Атлетів відсторонили від змагань ще в листопаді через звинувачення у тому, що Росія порушує анти-допінгові норми.

Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) на цьому тижні заявило, що представникам агентства заважали проводити тестування і погрожували в Росії.

Найближчі змагання, на які мали поїхати атлети, це Олімпіада в Ріо.

Москва раніше заявила, що в разі продовження дискваліфікації буде звертатися до голови Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баху з проханням допустити до Ігор “чистих” спортсменів.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *