Євро-2016: В уряді Британії підозрюють Кремль у причетності до бійок фанатів

Британська газета The Guardian з посиланням на власні джерела повідомляє, що в уряді Великобританії побоюються, що бійки російських уболівальників, влаштовані під час Євро-2016, були санкціоновані керівництвом РФ.

Фото: Thanassis Stavrakis

Зокрема, видання зазначає, що знайти прямий зв’язок між Кремлем і фанатами складно, проте «значну кількість тих, хто взяв участь у нападах на британських та інших фанатів в Марселі і Ліллі, впізнали, як співробітники російських силових структур». Автор матеріалу також акцентує увагу на скоординованості російських уболівальників і на тому, що вони були екіпіровані спортивними капами і рукавичками для рукопашного бою.

У матеріалі також розповідається про фотографії 2010 року, де зображений Путін і глава Всеросійського об’єднання вболівальників Олександр Шпригін, котрого вислали з Франції за «потенційну загрозу».

Видання подає позицію урядових експертів, що через бійки фанатів Кремль хоче продемонструвати свою силу світові, який проти нього.

Додамо, що 11 червня у Марселі після матчу Англія-Росія російські вболівальники спровокували масові бійки з іншими фанатами та всіма, хто траплявся на шляху. 18 червня 20 російських футбольних уболівальників вигнали з Франції у зв’язку з цим інцидентом. Окрім того, 16 червня суд Марселя визнав винними трьох росіян та засудив до ув’язнення строком від одного до двох років.

Ще 5 російських фанатів судять у німецькому Кельні за масові бійки з іспанськими вболівальниками.

Нагадаємо, раніше британці організували велоподорож на підтримку України у межах Євро-2016.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *