Генсек НАТО: санкції проти Росії повинні залишитися в силі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився за збереження секторальних санкцій проти Росії.

“За моєю оцінкою, не варто знімати економічні санкції, поки Росія не змінить своєї поведінки. Я вважаю, що з цього приводу в ЄС є широкий консенсус”, – сказав пан Столтенберг в інтерв’ю агенції Reuters.

Минулої неділі міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що ЄС повинен почати поступово знімати з Росії санкції, “якщо буде досягнуто суттєвий прогрес”.

На Петербурзькому економічному форумі зняти санкції з Росії закликав і колишній президент Франції Ніколя Саркозі.

Представники української влади закликають ЄС не лише не знімати санкції, але й поглибити їх через відсутність прогресу у виконанні мінських домовленостей.

А в понеділок листа з закликом розширити санкції проти Росії надіслали голові Європейської Ради Дональдові Туску шестеро американських сенаторів – членів сенатського комітету з закордонних справ.

“Ми закликаємо Раду Європи розширити санкції проти Росії, доки вона повністю не виконає свої міжнародні зобов’язання”, – йдеться у листі, що його підписали, зокрема, сенатори-демократи Бен Кардін та Річард Дурбін, а також республіканець Джон Маккейн.

Представники офіційного Києва, НАТО та західних країн звинувачують Росію у тому, що вона постачає озброєним угрупуванням самопроголошених “народних республік” на сході України важке озброєння та живу силу.

Москва заперечує ці звинувачення, визнаючи, що у бойових діях на Донбасі можуть брати участь російські “добровольці”,

Минулого тижня ЄС продовжив на рік дію санкцій, пов’язаних з анексією Росією Кримського півострова.

Рішення щодо можливого продовження санкцій щодо Росії Європейський Союз може ухвалити вже цього тижня.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *