Мутко про програш Росії на Євро: шансів не було

Міністр спорту РФ Віталій Мутко заявив, що у російської збірної не було навіть шансів на виграш у матчі з Уельсом, за підсумками якого Росія залишає чемпіонат Європи з футболу.

Після трьох групових зустрічей російська збірна

посіла останнє місце в групі В, набравши лише одне очко за нічию в першому матчі з англійцями.

Гра з Уельсом закінчилася з рахунком 0:3, причому два м’ячі були забиті протягом перших 20 хвилин матчу.

“Я дуже засмучений. Якась надія у нас була, але через 30 хвилин усе стало зрозуміло. Іншої команди зараз у нас немає. Все заслужено, у нас не було навіть шансів. Наразі це наш рівень”, – заявив пан Мутко журналістам за підсумками зустрічі.

Російські вболівальники провели команду з поля криками “ганьба”, і головний тренер збірної Леонід Слуцький вибачився за провальний виступ футболістів на Євро-2016.

“Я хотів би вибачитися перед уболівальниками. Нам шкода, що ми не виправдали покладених на нас надій. Безславно залишаємо Євро”, – сказав Слуцький, додавши, що головного тренера збірної “треба міняти”.

Віталій Мутко, проте, заявив, що, попри невдалий виступ, Слуцький може залишитися на посту.

“Слуцький сказав на емоціях. Він хотів, щоб весь удар припав не на гравців, щоб ми не розбирали кожного футболіста. Розберемося з тренером, він свою позицію сказав. Нехай ще раз подумає, я б не заперечував, щоб він продовжив”, – сказав Мутко.

Почесний президент Російського футбольного союзу В’ячеслав Колосков, коментуючи гру російської команди зі збірною Уельсу, також заявив, що збірна Росії була ні на що не здатна.

“Що далі збірна йшла по ходу турніру, то гірше вона грала. Незрозуміло, що за футбол сьогодні показала команда і чому футболісти були такими млявими та інертними. Збірна Росії просто була ні на що не здатна. Валлійці краще відкривалися, комбінували, грали в пас і реалізовували моменти”, – цитує Колоскова ТАСС.

“За 90 з гаком хвилин був лише один удар Смолова у площину воріт. Крім цього, взагалі не доходило до ударів. Найкращі гравці Росії привозять нам 0:3 у матчі з Уельсом. Це увійде в історію світового футболу”, – сказав Колосков.

У паралельному поєдинку, в якому зустрічалися збірні Англії та Словаччини, глядачі забитих м’ячів не побачили.

Таким чином, лідером групи В із шістьома очками в активі є збірна Уельсу, яка вперше бере участь у фінальній частині чемпіонату Європи. Напряму виходять до плей-оф також англійці, які фінішували другими з п’ятьма очками.

Доля словаків, які посіли третє місце з чотирма очками, вирішиться за два ігрових дні: до наступного кола турніру вийдуть чотири найкращі команди, які стали третіми у шести групах.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *