За 2 тижні у бойовиків щонайменше 18 дезертирів з місцевих жителів — Тимчук

У бойовиків збільшується кількість дезертирів

Про це повідомляє нардеп Дмитро Тимчук у зведенні «Інформаційного спротиву». 

«В «1-м АК ДНР» протягом двох останніх тижнів тільки з підрозділів двох «мотострілкових бригад» (3-й Горлівської і сусідній — 7-й) дезертирувало щонайменше 18 «військовослужбовців», в основному з числа місцевих жителів», — повідомив Дмитро Тимчук. 

За його даними, на ділянках в районі Ясинуватої, північних районів Горлівки, Оленівка-Докучаєвськ, в Петровському районі Донецька, в районі Фрунзе — Жолобок фіксується артилерійські підрозділи бойовиків (в кожному разі — до дивізіону 2-3-х батарейного складу), які періодично проводять пристрілювання (по 5-6 снарядів, іноді з використанням БПЛА). Артилерія як 122-мм, так і 152-мм калібру.

«За останню добу в населених пунктах, що знаходяться під контролем «ДНР», зафіксовано не менше 5 «самопідриви» на бойових гранатах. Жертвами стали як бойовики, так і представники цивільного населення. З початку травня ц.р. в «ДНР» від необережного поводження з ручними гранатами постраждало щонайменше 40 осіб (включаючи 11 представників «силових відомств ДНР»)», — додає Тимчук.

Блокпости бойовиків наповнені на 40%, Росія підтягує війська — розповів «Громадському радіо» голова Донеччини Павло Жебрівський.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *