Три країни гальмують продовження санкцій ЄС щодо Росії

Євросоюз готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процес гальмує французький уряд, що має погодити це рішення у національному парламенті, передає Укрінформ з посиланням на високопоставленого дипломата ЄС.

«Посли цього тижня схвалили політичне рішення продовжити санкції проти Росії на подальші півроку. Головування Нідерландів прагне завершити цей процес у п’ятницю на засіданні Ради ЄС із загальних справ. Але питання наразі не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи уряд Франції встигне погодити рішення зі своїм парламентом», – розповів посадовець.

Агенція з посиланням на джерела у дипломатичних колах ЄС зазначає, що під час схвалення рішення у вівторок, 21 червня, постійними представниками країн-членів при Раді ЄС про продовження санкцій проти РФ, усі 28 урядів принципово підтримали це, але три країни – Франція, Велика Британія і Швеція – скористалися процедурою так званого «парламентського резерву», що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах.

Також євродипломати зазначають, що у Великобританії та Швеції – це суто формальна процедура, що має бути завершена до кінця тижня.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що санкції повинні діяти, поки Росія не змінить поведінку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *