Затримано мешканця Одеси за підозрою у співучасті у заволодінні екс-Генпрокурором 69 млн грн державних коштів, призначених для ремонту будівель Генеральної прокуратури України

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з оперативним підрозділом ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві затримано мешканця міста Одеси, який підозрюється у співучасті у заволодінні колишнім Генеральним прокурором України державними грошовими коштами у розмірі понад 69 млн грн, призначеними для ремонту будівель Генеральної прокуратури України.

Затриманого повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, у тому числі особливо тяжких, зокрема, у пособництві заволодінню службовою особою, яка займала особливо відповідальне становище, грошовими коштами в особливо великих розмірах, у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва.

До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проведено обшуки у місті Одесі за місцем проживання підозрюваного та у офісних приміщеннях, у яких розташовувався організований ним «конвертаційний центр».

Досудове розслідування у даному провадженні триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *