У країнах ЄС лунають заклики брати приклад із британців

Референдум у Британії, на якому більшість громадян проголосували за вихід з ЄС, спровокував заклики з боку крайніх правих партій до схожих референдумів в інших державах-членах Євросоюзу.

Лідер французького “Національного фронту” Марін Ле Пен у своєму Twitter назвала результати голосування в Британії “перемогою заради свободи” і заявила, що французи тепер повинні також отримати право вибору.

Голландський політик Герт Вілдерс, який займає антиімміграційну позицію, також заявив, що у його країні слід провести схожий референдум.

У четвер на історичному референдумі у Британії 52% громадян проголосували за вихід з ЄС, 48% – проти. Британія була членом ЄС 43 роки.

За словами аналітиків, європейські політики тепер будуть непокоїтися, що такий результат призведе до “ефекту доміно”, який може поставити під загрозу увесь Союз.

Вчинити так само

Пані Ле Пен привітала рішення британців таким твітом: “Перемога заради свободи. Як я і казала протягом багатьох років, тепер ми повинні провести такий самий референдум у Франції та інших країнах ЄС”.

Вона є фаворитом серед кандидатів у президенти на виборах, які відбудуться 2017 року, але опитування громадської думки показують, що у другом турі вона програє.

Минулої п’ятниці на з’їзді крайніх правих партій у Відні пані Ле Пен заявила: “Франція, можливо, має у сто разів більше причин для виходу з ЄС, ніж англійці”.

За її словами, ЄС відповідальний за високий рівень безробіття та не в змозі стримати “контрабандистів, терористів і економічних мігрантів”.

Лідер голландської Партії свободи Герт Вілдерс заявив: “Ми самі відповідати за нашу власну країну, наші гроші, наші кордони, і нашу імміграційну політику”.

Нещодавнє опитування у Нідерландах показало, що 54% респондентів хочуть, аби в їхній країні відбувся референдум.

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц висловив надію, що ЄС переживе вихід Британії, але це може призвести до “ефекту доміно в інших країнах”.

Let’s block ads! (Why?)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *